Carlos Sainz: "Raakte afgeleid door rook en crash Tsunoda"

21008-azerbaijan-gp-thursday-gallery

Carlos Sainz is absoluut niet tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Spanjaard pakte de vijfde plek, maar crashte aan het eind van Q3 toen hij de voor hem gecrashte Yuki Tsunoda probeerde te ontwijken. 

"Ik ben absoluut niet blij", begint Carlos Sainz tegenover Ziggo Sport. De Spanjaard pakte de vijfde startplek in Bakoe en weet zeker dat er meer in had gezeten. Door een eigen fout crashte de Ferrari-coureur aan het einde van Q3. Hij wist zijn tijd daardoor ook niet meer te verbeteren.

Sainz / Ferrari / Bakoe / Azerbeidzjan / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"Ik had pole kunnen pakken, dus je kunt niet blij zijn met P5", stelt Sainz. "Zo simpel is het. Er gebeurde een crash vlak voor me, net als in Monaco." De Spanjaard refereert hiermee aan de crash van AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda in Q3 (in Bakoe). De Japanner eindigde in de muur in bocht 3. "De auto voor me crashte en ik moest hem ontwijken. Mijn intentie was niet om zelf te crashen, dus dat was mijn fout. Ik raakte afgeleid door de rook van de banden en de crash van Tsunoda en ik verloor de auto. Ik ben niet blij."

Lees ook: Gasly: “We vochten voor pole met RB, Ferrari en Mercedes”

Lees ook: Drie plekken gridstraf en strafpunten licentie Norris

Lees ook: Valtteri Bottas: “Reed op de limiet, kon niet sneller”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden