Carlos Sainz: "Racepace was erg goed"

210098-scuderia-ferrari-british-gp-saturday

Bij de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië werd Carlos Sainz aangetikt door George Russell en moest hij beginnen aan een inhaalrace. Gedurende de hoofdrace op zondag vervolgde de Spanjaard zijn inhaalrace tot en met de zesde positie. 

Sainz is niet helemaal tevreden met zijn eindresultaat. Even leek het erop dat beide Ferrari-coureurs voor het podium konden strijden, maar door een trage pitstop viel het plan in duigen. "Ik denk dat ik voor het podium had kunnen vechten", veronderstelde hij in een interview met Ziggo Sport. "Ondanks de langzame pitstop hebben we toch veel voor elkaar gekregen." De Spanjaard was met name goed te spreken over de racepace en vond dat hij tot de snelste coureurs behoorde van de dag. "We zijn op de zesde positie geëindigd en de racepace was al helemaal goed toen ik in vrije lucht reed."

210066-scuderia-ferrari-british-gp-friday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

'We boeken progressie'

Sainz feliciteerde zijn teamgenoot, Charles Leclerc, met een podiumplek. "Het is goed om te zien dat het team progressie boekt. We hebben nu twee races op rij een goede racepace." Helaas was Sainz zelf iets minder gelukkig vanwege de pitstop, maar met een sportieve houding gaf hij aan dat het altijd een keer kan gebeuren.

Lees ook: Lando Norris: "Goed weekend, maar kan beter"

Lees ook: Problemen met drinksysteem Valtteri Bottas

Lees ook: Verstappen na crash: "Respectloos gedrag"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden