Carlos Sainz: Red Bull blijft favoriet voor de titel

Carlos Sainz op de baan Monaco 2024

Carlos Sainz bestempelt Red Bull, ondanks drie lastige weekenden op rij, nog steeds als de favoriet voor beide wereldtitels maar hoopt dat de dominante periode nu echt voorbij is. 

Vorig jaar had Red Bull weinig te duchten van de concurrentie. Ferrari was snel op zaterdag, maar niet op zondag. Mercedes nam na een paar races afscheid van het zeropod-concept en lagen ver achter. McLaren begon het jaar desastreus, maar kende een goede tweede seizoenshelft en dichtte langzaam het gat, terwijl Aston Martin juist wegzakte na een goede eerste seizoenshelft. Hoe anders is het dit jaar. Ferrari heeft al twee races gewonnen (Australië en Monaco, red.), terwijl McLaren in Miami won met Lando Norris en heel dichtbij een zege was in Imola. Desondanks ziet Ferrari-coureur Carlos Sainz Red Bull nog steeds als de torenhoge favoriet voor beide wereldtitels dit jaar.

"Op normale circuits zijn ze denk ik nog steeds gewoon wat sterker. Zullen ze dominant zijn? Hopelijk niet. De favoriet? Zeker wel, maar het wordt een mooi gevecht met McLaren en Ferrari. We zitten dicht bij elkaar", stelt de Spanjaard in gesprek met Racingnews365.

Carlos Sainz Grand Prix van Australië

Foto: Scuderia Ferrari HP Press Office

Volgens Sainz moet Ferrari nog een kleine stap zetten om op elk circuit voor de zege te kunnen vechten. "Op normale circuits zitten we ongeveer een halve tiende achter McLaren en 1 a 2 tienden achter Red Bull", aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook: Max Verstappen rekent op uitdagend weekend in Canada

Lees ook: BREAKING: Esteban Ocon verlaat Alpine aan het einde van het seizoen

Lees ook: Ronald Molendijk en Daniëlle Geel te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden