Carlos Sainz rijdt naar P2 tijdens kwalificatie in Las Vegas

door Shakyra van den Heuvel
Ferrari-Sainz-las vegas

Carlos Sainz weet de tweede positie te veroveren tijdens de kwalificatie in Las Vegas. Hij kwam 0.044 seconde te kort op zijn teamgenoot Leclerc die pole position pakt. Helaas voor Sainz moet hij vanaf P12 starten vanwege een penalty die hij heeft ontvangen voor het verwisselen van onderdelen aan zijn auto. 

Het gehele weekend wordt al gedomineerd door Ferrari. Ook tijdens de kwalificatie waren ze beiden weer heel erg sterk wat resulteerde voor een tweede plek voor Carlos Sainz. Hij kwam net te kort voor pole position en moet het doen met P2. De gehele kwalificatie was het een man tot man gevecht tussen beide Ferrari-coureurs. Uiteindelijk wist Leclerc toch net wat sneller te zijn. Een putdeksel zorgde ervoor dat de auto van Sainz volledig was vernield tijdens de eerste vrije training in Las Vegas. Vanwege de vele schade aan zijn auto moesten er verschillende onderdelen vervangen worden. Dit resulteerde in een tien plaatsen gridpenalty, waardoor hij vanaf P12 moet starten in de race. "Ik kon er gisteren niks aan doen, het lag niet aan mij. Het is geweldig van het team dat de auto zo snel is gerepareerd", aldus Sainz tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Inhaalrace

Tijdens de race in Las Vegas zal het een flinke inhaalrace worden voor de Spanjaard. Hij heeft flink wat plekken goed te maken als hij mee wil doen voor de overwinning. "Ik had liever op pole position gestaan want dat start ik vanaf P11, maar ik moet het ermee doen". Volgens Sainz zijn er verschillende omstandigheden waar ze rekening mee moeten houden tijdens de race, zoals de start, banden en temperatuur. "Ik wil eigenlijk meevechten voor de overwinning, maar ik hoop dat ik vanaf achteren wat kan betekenen. Ik zal veel moeten inhalen."

Lees ook: Lege tribunes tijdens tweede vrije training in Vegas, fans teleurgesteld

Lees ook: Carlos Sainz ontvangt gridstraf na putdeksel-incident in Las Vegas

Lees ook: Ferrari snelste in tweede vrije training tijdens de Grand Prix van Las Vegas

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden