Carlos Sainz verheugt zich op 'meest speciale' thuisrace

1920x1080-Carlos-Sainz-jr-Renault-Test-Barcelona-2018

Voor Carlos Sainz zal de komende Spaanse Grand Prix zijn vierde thuisrace zijn in zijn Formule 1 loopbaan. De Renault-coureur beschouwt de race als de ‘meeste speciale’ van het seizoen en hoopt voor de vierde keer dit jaar in de top tien te finishen voor het oog van zijn thuispubliek.

Voor de Spanjaard zal dit raceweekeinde, evenals voor zijn landgenoot Fernando Alonso, drukker zijn dan alle andere, mede vanwege de vele promotionele verplichtingen naar zijn fans. “Waar ik ook ga dit weekeinde, er staan altijd wel fans te juichen, het is echt een voorrecht om te mogen ervaren. Het is allemaal wel drukker dan normaal, maar ik geniet er van”, aldus Sainz.

Zelfvertrouwen

De Renault-coureur verschijnt vol zelfvertrouwen aan de start van de Spaanse Grand Prix, nadat hij zijn team in Baku met een vijfde plaats het beste resultaat schonk sinds de terugkeer in de Formule 1. Zijn beste finish tijdens de Grand Prix van Spanje was in 2016 toen hij als vierde over de streep kwam. “Ik heb hier driemaal goede resultaten kunnen behalen, mede door alle support van de fans”, aldus Sainz.

De Madrileen heeft sinds 2016 zelfs een eigen tribune vol fans nabij bocht 5. “Het is geweldig om mijn eigen ‘grandstand’ te hebben. Er zitten ongeveer vierduizend supporters en het zal erg speciaal zijn om elke ronde langs ze te rijden”, aldus Sainz. “Ik kan niet wachten om ze een mooie show te geven”.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden