210002-portuguese-gp

Carlos Sainz had misschien op meer gehoopt, gezien het succes van zijn teamgenoot dit weekend. Hij moest na een race vol rare wendingen genoegen nemen met een achtste plek in Azerbeidzjan. "Ik reed simpelweg niet goed genoeg en voelde me ook niet goed in de auto", zegt hij na afloop van de race tegenover Ziggo Sport

De Spanjaard kwalificeerde zich als vijfde voor de race op zondag. Daarmee leek hij een goede uitgangspositie te hebben voor een topklassering in Bakoe. Maar hij kwam niet lekker in de wedstrijd. "Ik had veel problemen met het opwarmen van mijn banden tijdens de race. Elke keer als ik een pitstop had gemaakt, of na de herstart, blokkeerde mijn voorkant", zegt de Ferrari-coureur na afloop van de race.

Carlos Sainz / Ferrari / Bakoe / Azerbeidzjan / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz finishte uiteindelijk als achtste en dat is niet waar de Ferrari-coureur voor kwam. "Het was zeker een teleurstellende wedstrijd", zegt hij. Dat geeft ruimte voor verbetering als het aan Sainz ligt. "Gelukkig heb ik nu wel iets om aan te werken. Ik moet gewoon zorgen dat ik meer gevoel krijg met de auto."

Keuze voor herstart

De Grand Prix van Azerbeidzjan kende een merkwaardige wending in de slotfase. Door een klapband bij de bolide van Max Verstappen werd de race tijdelijk stilgelegd, waarna er een herstart plaatsvond om de laatste twee rondes uit te rijden. "Ik vind het goed dat ze voor een herstart hebben gekozen", zegt Sainz. "Ik hou van racen en dit was zeker een spektakel. Ik hoop dat jullie er net zo van hebben genoten als wij."

Lees ook: Pierre Gasly na behalen P3: “Wist niet of ik de finish wel zou halen”

Lees ook: Pérez: “Winst een boost van zelfvertrouwen”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Azerbeidzjan, de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden