Carlos Sainz: We kunnen nog steeds winnen vanaf P4

door Frederique van Grinsven
220027-scuderia-ferrari-singapore-gp-free-practice-gallery

Carlos Sainz is niet tevreden na zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore, al zat hij binnen twee tienden van pole position. De Ferrari van Sainz kwam goed uit de verf tijdens de vrije trainingen maar moet voor morgen genoegen nemen met een start vanaf P4.

"Vooral als het verschil een tiende en een halve seconde is, wat heel makkelijk is om te weten waar dat verloren is gegaan." zegt Sainz tegenover F1.com.

Ferrari te vroeg naar buiten

Tijdens Q3 droogde de baan op, ging vrijwel het hele veld naar de zachte band en bleven de rondetijden zich verbeteren. "Ik denk dat ik de hele weg op pole stond tot bocht 16 en toen ging de ronde een beetje van me af." zegt de Spanjaard. "We gingen redelijk vroeg naar buiten, met nog twee minuten op de klok. Met deze omstandigheden hadden we het misschien later moeten doen en van de baanevolutie kunnen profiteren."

Sainz heeft voor de race morgen Lewis Hamilton, Sergio Perez en teamgenoot Leclerc op pole voor zich. Desondanks blijft hij zelfverzekerd. "Het is wat het is. We kunnen nog steeds winnen vanaf P4."

Lees ook: Lando Norris: Deze omstandigheden zijn geweldig

Lees ook: Kevin Magnussen: Het hele weekend ziet er positief uit

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik dacht dat we er goed voorstonden

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden