Charles Leclerc: Het is een plek die we verdienen

Charles Leclerc donderdag Abu Dhabi 2022

Charles Leclerc start de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf de derde plek. De Monegask wist zich niet voor rivaal Sergio Pérez te kwalificeren. Beide coureurs zijn met elkaar verwikkeld in een strijd om P2 in het wereldkampioenschap. Leclerc vindt het een verdiende plek, omdat de Red Bull sneller is. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Charles Leclerc vindt de derde startpositie een verdiende plek. De Monegask wist tijdens de kwalificatie zich niet hoger te kwalificeren dan de derde plek. Terwijl de startplek cruciaal is voor de laatste race. Leclerc is namelijk met Pérez verwikkeld in een strijd om P2 in het wereldkampioenschap. Naast hem op de vierde plek start zijn teamgenoot Carlos Sainz. 

"Het is een plek die we verdienen"

Ferrari startte het seizoen op en top, maar is wat afgezwakt gedurende het seizoen. Leclerc weet dan ook niet verder dan de derde startpositie te komen, iets wat een verdiende plek is volgens de Monegask. "Het is een plek die we verdienen. De Red Bull is dit seizoen en voornamelijk nu veel sneller dan dat wij zijn", aldus Leclerc. Die zeker het gevecht met Pérez aan wil gaan, met of zonder Sainz. "We zitten in een goede positie voor de race dus het wordt een gevecht met Checo [Pérez]. Ik denk dat we wel kunnen samenwerken met Carlos [Sainz], we doen alles voor het team."

Volgend jaar

Het team gaat na het einde van het seizoen niet gelijk op vakantie, maar wil ook de tijd nemen om te analyseren wat er beter kan. Eerst moet daarvoor nog een tweede plek in het wereldkampioenschap voor gehaald worden. "Ondanks dat de red bull sneller is hoop ik dat we P2 in het kampioenschap kunnen pakken. Het zal goed zijn voor het team", vertelt de Ferrari coureur. Leclerc hoopt dat het team volgend jaar sterker terug komt dan dit jaar. "Ondanks dat we dit jaar een goede start hadden, zijn we iets afgezwakt. Ik hoop dan ook dat we volgend jaar sterker terug komen. "

Lees ook: Max Verstappen: Het was op en neer

Lees ook: Sergio Pérez: Max heeft mij goed geholpen

Lees ook: Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden