Max Verstappen: Het was op en neer

Max Verstappen zaterdag helm Abu Dhabi 2022

Max Verstappen start tijdens de laatste grand prix van het seizoen vanaf de eerste plek. Hij weet in Q3 nagenoeg een perfect rondje neer te zetten, al was dat onzeker. Tijdens de start van Q3 wilde de auto namelijk niet starten. Dit laat hij weten tegenover F1.com

Max Verstappen start de laatste race van het seizoen vanaf pole position. Hij weet een sterke ronde te rijden. De eerste startrij wordt compleet gemaakt door teamgenoot Sergio Pérez. Dit is de eerste keer dit seizoen dat beide coureurs naast elkaar starten. Verstappen gaat er alles aan doen om Pérez te helpen, die momenteel verwikkeld is in de strijd om P2 in het wereldkampioenschap. 

"Het was op en neer"

De gehele kwalificatie van Verstappen liep met ups en downs. Hij startte goed, maar in Q2 klaagde hij over te weinig grip. Zelf weet hij niet waarom dat was. "Het was op en neer. We startte goed, maar q2 was rommelig. Ik kreeg maar geen grip en ik weet niet waarom", vertelt de Red Bull coureur. Die aan het begin van Q3 ook nog schrok. "We hadden een klein beetje paniek, want de auto wilde in Q3 niet aan. Daarom ben ik blij dat we op de eerste startrij staan."

"Ik wil Pérez helpen"

Afgelopen week heeft Verstappen flink onder vuur gelegen. Tijdens de Grand Prix van Brazilië wilde hij zijn positie niet afstaan aan Pérez, die alle punten nodig heeft voor P2 in het wereldkampioenschap. Verstappen werd hierdoor bekritiseerd, maar ook bedreigd. Tijdens de kwalificatie was de Nederlander echter een goede teamgenoot, hij wilde Pérez zelfs een tow geven. De Red Bull coureur wil dan ook graag Pérez helpen. "Het team en ik willen natuurlijk dat Checo [Pérez] P2 in het wereldkampioenschap. Daarom wil ik Pérez ook helpen", aldus Verstappen. 

Ondanks dat de Red Bull tijdens de kwalificatie hard liep, verwacht de Nederlander nog steeds een gevecht tijdens de race. Toch schat hij de kansen hoog in voor hem en zijn teamgenoot. "De kwalificatie was heel goed, maar ik verwacht een gevecht tijdens de race. Met beide auto’s op de eerste startrij moet het wel lukken om iedereen af te houden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Red Bull-show op Yas Marina

Lees ook: Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

Lees ook: In 2023 DRS-experiment tijdens sprintraces

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden