Charles Leclerc: Kost tijd voordat teambaas gesetteld is

door Tim Koenders
Mattia Binotto en Charles Leclerc tijdens de Dutch GP

Charles Leclerc denkt dat het aardig wat tijd kost voordat de nieuwe teambaas helemaal gesetteld is bij het team. Op dit moment is nog niet duidelijk wie de nieuwe teambaas van het Italiaanse team gaat worden.

Voor de laatste Grand Prix van 2022 waren er geruchten dat het nog weleens de laatste race voor Mattia Binotto kon zijn als teambaas van Ferrari. Het team liet direct weten dat daar geen sprake van was. Toen het seizoen er uiteindelijk opzat bleken die uitspraken van Ferrari toch niet waar. Mattia Binotto stopte na vier jaar als teambaas van Ferrari. Wie de opvolger gaat worden is nog niet duidelijk.

Mattia Binotto Abu Dhabi

Merken het niet op de baan

Charles Leclerc verwacht dat de overgang soepel zal verlopen. “Ik heb nog nooit een verandering van teambaas meegemaakt bij een team, ik kan dus niet uit ervaring spreken maar ik denk dat het wel tijd kost voordat een teambaas helemaal gesetteld is.” Dat liet de Ferrari-coureur met startnummer zestien weten bij het FIA-gala. “Ferrari is natuurlijk een groot team maar ik heb er vertrouwen in dat het op een goede manier gaat gebeuren. Ik denk dat we er op de baan niets van merken.”

Lees ook: DRS-zones mogelijk korter in 2023

Lees ook: Günther Steiner verklaart keuze voor Nico Hülkenberg

Lees ook: Max Verstappen neemt kampioensbokaal in ontvangst

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden