Max Verstappen neemt kampioensbokaal in ontvangst

Max Verstappen 2022 Japan kampioen

Formule 1-kampioen Max Verstappen heeft vrijdagavond tijdens het FIA Prize Giving-gala zijn tweede wereldkampioensbokaal in ontvangst genomen. De Nederlander kreeg de prijs tijdens het gala, dit jaar georganiseerd in Bologna.

Het gala werd een feestavond voor alle kampioenen in de autosport, van de kartsport tot aan de Formule 1. Het hoofdgerecht was de uitreiking van de prijzen voor de Formule 1-teams. Charles Leclerc en Sergio Pérez ontvingen als eerste de prijzen voor hun tweede en derde plaats in de eindstand.

Constructeurstitel opgedragen aan Mateschitz

Red Bull-teambaas Christian Horner nam de prijs voor het constructeurskampioenschap in ontvangst en de Brit droeg de prijs op aan Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. "We hebben veel Red Bull-logo's bij de winnaars gezien. Ik wil daarom deze prijs opdragen aan degene die meer voor deze sport heeft betekend dan wie dan ook. Zonder zijn steun waren veel coureurs die hier aanwezig zijn niet hier geweest", aldus Horner.

Slotstuk voor Verstappen

Als laatste kreeg Verstappen zijn bokaal in handen. De Nederlander keek terug naar het seizoen waarin er een aantal records gesneuveld zijn. "Ik had er op een gegeven moment geen vertrouwen meer in, maar wat we gepresteerd hebben als team is ongelooflijk", vertelde de tweevoudig wereldkampioen. "Dat we zoveel races zouden winnen had ik niet meer verwacht, ik vond vorig jaar met tien al veel. Nu hebben we zeventien stuks en de constructeurstitel. Daar zijn we trots op en we hopen deze lijn door te trekken."

Lees ook: Lando Norris terugkijkend op 2022: Niet goed genoeg

Lees ook: DRS-zones mogelijk korter in 2023

Lees ook: Günther Steiner verklaart keuze voor Nico Hülkenberg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden