Günther Steiner verklaart keuze voor Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg Haas Abu Dhabi test

Günther Steiner geeft tekst en uitleg bij de keuze om Mick schumacher te vervangen door Nico Hülkenberg. Na de moeilijke jaren die het team achter de rug heeft, is er een coureur nodig "die het team draagt". En Steiner is ervan overtuigd dat die rol voor Hülkenberg is weggelegd.

Al een aantal jaar zet het team van Haas geen denderende resultaten meer neer in de Formule 1-wedstrijden. 2021 was hierbij het dieptepunt. Een line-up van twee rookies, Mick Schumacher en Nikita Mazepin, resulteerde met nul punten op een tiende plek in het kampioenschap. Afgelopen jaar werden de resultaten al beter; met 37 punten werd een achtste plek in het kampioenschap behaald. Maar toch wil Steiner meer. En volgens hem is dat enkel mogelijk als er ervaren coureurs bij het team rijden. 

Moeilijke jaren

Haas heeft geen fijne seizoenen achter de rug, iets waar Steiner graag verandering in ziet. "We zijn het jongste team en de afgelopen jaren zijn we wat momentum verloren, mede door de pandemie", geeft Steiner als verklaring voor de tegenvallende jaren na 2018. En om deze verandering waar te maken, denkt Steiner met Hülkenberg in zijn line-up een goede keuze te hebben gemaakt: "Ik denk dat het de beste beslissing is voor het team om weer te klimmen naar het niveau waar we willen zijn."

Nico Hülkenberg Haas team

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Klimmen in klassement

Steiner is duidelijk over de gemaakte keuze binnen het team. "Mick heeft het goed gedaan, maar wij moesten hem dragen. En ik denk dat het nodig is dat iemand het team draagt", verklaart hij tegenover F1.com. De teambaas hoopt voorafgaand aan de start van volgend seizoen al een grote stap te maken, zodat het seizoen direct sterk afgetrapt kan worden. Maar daarbij is het team ook voor een groot deel afhankelijk van de prestaties van andere teams, en de vooruitgang die zij boeken dankzij de windtunnel. 

Lees ook: Lando Norris terugkijkend op 2022: Niet goed genoeg

Lees ook: DRS-zones mogelijk korter in 2023

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Zandvoort

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden