Formule 1 tot en met 2025 op Zandvoort

door Gijs Leuvenink
schumacher haas zandvoort 2022 LAT Images

De organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft een mooie slag geslagen. Het contract met de Formule 1 om de grand prix te organiseren is tot en met 2025 verlengd, zo maakte de Formule 1 bekend.

Het verlengen van het contract lag in de lijn der verwachting, de races zijn tot nu toe allemaal uitverkocht geweest en ook voor de editie van 2023 is al helemaal uitverkocht. Met name de successen van Max Verstappen hebben hiervoor gezorgd, met Nyck de Vries erbij zal de animo voor tickets alleen maar toenemen.

CO2-neutraal

Stefano Domenicali, de Formule 1-directeur, prijst de organisatie van de race op Zandvoort dat zij de lat voor het organiseren van een grand prix hoger hebben gelegd. Met name op het gebied van entertainment en duurzaamheid heeft Zandvoort zijn naam gevestigd. “Zandvoort heeft zijn naam tussen de grote op het kalender gevestigd. Niet alleen op het gebied van entertainment, maar ook op het gebied van duurzaamheid is Zandvoort een voorloper.”

De resultaten van de CO2-reductie zijn goed te noemen. Ten opzichte van 2021 werd er in 2022 80% minder uitgestoten. Onder andere de toestroom van het publiek zorgt hiervoor, 99% van het publiek komt met het OV, te voet of met de fiets naar het circuit toe.

Optimisme

Jan Lammers, sportief directeur van de grand prix, is optimistisch over de toekomst. Ook de voormalig Formule 1-coureur ziet dat Zandvoort de lat hoog legt. “We zullen volgend jaar weer de lat hoger leggen. Het entertainmentprogramma wordt weer groter en ook op het gebied van duurzaamheid zullen we weer stappen maken.”

Lees ook: F1 kondigt de zes grand prixs met sprintrace aan

Lees ook: Zane Maloney treedt toe tot juniorteam Red Bull Racing

Lees ook: Rinus Veekay neemt deel aan 24-uurs race op Daytona

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden