Zane Maloney treedt toe tot juniorteam Red Bull Racing

door Coert Gillissen
Maloney RBR

Red Bull Racing heeft een nieuw talent gestrikt voor haar juniorenteam. Zane Maloney kondigt op Instagram aan dat hij in 2023 onder de vleugels valt van het Oostenrijkse team.

De coureur van Barbados wordt bovendien reserve-coureur voor de Red Bull-teams. Afgelopen seizoen reed Maloney in het F3-kampioenschap voor Trident. Daarin won hij races op Spa-Franchorchamps, Zandvoort en Monza. Na een spannende finale op het Italiaanse circuit kwam hij uiteindelijk 5 punten tekort om in zijn debuutseizoen al kampioen te worden en moest hij genoegen nemen met de twee plaats in het kampioenschap.

Proeven aan de F2

Zijn resultaten in de F3 waren zo goed dat zijn team hem na zijn F3-seizoen ook in de Formule 2 wilde uitproberen. Als teammaat van Richard Verschoor finishte Maloney als 15e en 16e in de twee races in Abu Dhabi. De 19-jarige coureur zal zeer waarschijnlijk in 2023 een volledig seizoen in de Formule 2 doen, als is nog niet aangekondigd bij welk team hij dat zal doen. Met de support van Red Bull zal hij echter niet wakker hoeven liggen over financiering van een stoeltje.

Red Bull ondersteunt al Isack Hadjar, Jak Crawford en Jonny Edgar in de F3 en Ayumu Iwasa, Jehan Daruvala, Dennis Hauger en Liam Lawson in de F2. Laatstgenoemde zal volgend jaar uitkomen in de Super Formula in Japan.