Aston Martin ziet veelbelovende Alonso in Abu Dhabi-test

door Anouk Ros
Fernando Alonso Alpine Brazilië

De teambaas van Aston Martin is onder de indruk van de resultaten die nieuw teamlid Fernando Alsono tijdens de test in Abu Dhabi heeft neergezet. Wel merkt hij verschil met Sebastian Vettel, die het team net heeft verlaten. En er lijkt zelfs al een rol buiten de cockpit weggelegd voor de Spanjaard.

Fernando Alonso heeft na de laatste race van 2022 Alpine direct verlaten voor Aston Martin, waar hij komend seizoen voor in actie gaat komen. Het was wel duidelijk dat de Spanjaard blij as met zijn vertrek bij Alpine, en bij Aston Martin lijkt hij gelijk helemaal op zijn plek. De testdagen in Abu Dhabi kwam hij dan ook gelijk in actie voor het team, wat positieve resultaten heeft opgeleverd. 

Oud eruit, nieuw erin

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, benadrukt wat voor aanwinst Alonso is voor het team: "Iemand met zoveel passie, dat heeft impact op het team. En dat konden we duidelijk zien, iedereen was echt blij om hem in de auto te hebben." Met het pensioen van Vettel nog in het achterhoofd, kan Krack het niet laten om een vergelijking te maken tussen zijn oude en nieuwe coureur: "Het is anders, want ze hebben andere achtergronden." Maar hij staat ook stil bij de goede eigenschappen die de coureurs deelden. "Maar wat ze gemeen hebben is de focus, de focus op verbetering, de focus op vooruitgang", zo laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Ook Dan Fallows, technisch directeur bij Aston Martin, is onder de indruk van de resultaten van Alonso. Hij geeft aan dat het voor zijn taak belangrijk is dat de coureurs goede feedback kunnen geven, en daarmee treft hij het met Alonso, maar ook met Lance Stroll: "Ik denk dat we met Lance een coureur hebben die de auto kan besturen, Fernando heeft duidelijk veel ervaring en heeft ook bewezen dat hij dat kan. Het is een goede line-up die we hebben."

Nu al toekomstplannen

Het is nog wat vroeg, maar Krack heeft zelfs al nagedacht over een functie voor Alonso wanneer hij niet meer in de cockpit te vinden is. "We hebben al goede gesprekken met hem gehad. Dit kan volgens mij verder gaan dan enkel het racen." Er moet nu natuurlijk eerst gefocust worden op de vooruitgang van het team, en daar lijkt Alsonso eveneens de geschikte man voor. "Fernando is een belangrijk onderdeel van het team en we moeten zien hoe dit zich gaat ontwikkelen. Maar ik denk dat hij een grote rol kan spelen in de toekomst van het team", aldus Krack.

Lees ook: F1 aan Tafel: De belofte van Max Verstappen

Lees ook: Nico Rosberg: Mercedes blijft ook in 2023 achter

Lees ook: Pierre Gasly: Meer races zorgen voor meer strafpunten

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden