Pierre Gasly: Meer races zorgen voor meer strafpunten

door Tim Koenders
Pierre Gasly Monza 2022

Pierre Gasly vindt het strafpuntensysteem in de Formule 1 niet meer passen bij de huidige tijd. Toen het systeem werd bedacht stonden er minder races op de kalender. Dat is de laatste jaren een stuk meer, zeker met het toevoegen van sprintraces.

Tijdens de laatste twee weekenden in de Formule 1 ging het vaak over Pierre Gasly. De Fransman heeft namelijk tien strafpunten op zijn naam staan. Bij twaalf strafpunten word je als coureur één race geschorst. Er werd gesuggereerd dat de Fransman expres een penalty zou pakken om het nieuwe seizoen met een schone lei te kunnen beginnen. Zeker omdat hij de overstap maakt van AlphaTauri naar Alpine. Dit heeft hij niet gedaan dus de eerste races van het seizoen zal hij nog voorzichtig moeten zijn. Al vindt hij zelf nog steeds dat er iets moet veranderen.

Pierre Gasly Mexico gp

“Ik ben geen domme of gevaarlijke coureur”

“Ik probeer er niet te veel aan te denken want ik weet dat ik geen domme of gevaarlijke coureur ben. Ik ben alleen wat voorzichtiger op het gebied van stomme strafpunten die je krijgt voor procedures en dergelijke.” Dat liet Pierre Gasly weten volgens Motorsport.com. “Ik hoop dat we deze winter het hele systeem gaan evalueren, ik ben niet de enige bij wie er een straf boven het hoofd hangt.” Gasly linkt het aantal strafpunten ook aan het aantal races. “Volgend jaar rijden we dertig races, 24 Grands Prix en zes sprintraces. Terwijl er slechts negentien of twintig races waren toen de regels bedacht werden.”

Lees ook: Michael Bleekemolen en Meindert van Buuren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Oud-Formule 1-coureur Patrick Tambay (73) overleden

Lees ook: Ferrari: Charles Leclerc versus Carlos Sainz

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden