Oud-Formule 1-coureur Patrick Tambay (73) overleden

Patrick Tambay 1983

Triest nieuws uit Frankrijk: Oud-Formule 1-coureur en tweevoudig grand prix-winnaar Patrick Tambay is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Parkinson. 

Tambay reed tussen 1977 en 1986 in de Formule 1 voor onder andere McLaren, Ferrari en Renault. Na het overlijden van Gilles Villeneuve op het circuit van Zolder in 1982 mocht Tambay de legendarische Canadees bij Ferrari vervangen. Dat deed hij niet onverdienstelijk met een zege in Duitsland en twee podiums. In 1983 reed hij opnieuw bij Ferrari en won hij nog de thuiswedstrijd op Imola. Na 1983 moest hij plaats maken bij Ferrari voor Michele Alboreto en verkaste Tambay naar Renault, waar hij nog twee seizoenen reed. Na het seizoen 1986 stopte Tambay met racen in de Formule 1 en werd hij commentator voor Franse televisie.

Ferrari 1983

Stefano Domenicali is bedroefd door de dood van Tambay en stelt dat de Fransman een geweldige ambassadeur was voor de Formule 1. "Hij was echt een groot coureur en we zullen hem echt gaan missen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd."

Lees ook: Carlos Sainz: In jaren niet zoveel geleerd

Lees ook: Toto Wolff: slecht seizoen Hamilton irrelevant

Lees ook: Michael Bleekemolen en Meindert van Buuren te gast in F1 aan Tafel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden