Carlos Sainz: In jaren niet zoveel geleerd

Carlos Sainz gp amerika

Carlos Sainz kijkt tevreden terug over zijn afgelopen seizoen. De Spanjaard geeft aan dit jaar het meeste geleerd te hebben sinds zijn rookie-seizoen. Hij is vooral blij met de plek in het kampioenschap, gezien de vele uitvalbeurten die hij dit seizoen ervaarde.

Carlos Sainz kwam hetzelfde jaar als Max Verstappen de Formule 1 in. Samen reden zij bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. Toen duidelijk werd dat Verstappen klaargestoomd werd voor de Red Bull-bolide, besloot Sainz via een andere weg richting de top te gaan. Na enkele jaren bij Renault en McLaren gereden te hebben, racet hij sinds 2021 bij Ferrari. En afgelopen seizoen kon hij zelfs meedoen voor de winst.

Goed seizoen achter de rug

"Als team, maar ook als individu, met zoveel DNF's zijn we er toch in geslaagd het seizoen om te draaien en nu rijd ik weer op het niveau waarvan ik weet dat ik het kan rijden." Dit is ook het seizoen geweest waar Sainz veel aan zijn eigen houding en rijstijl heeft moeten aanpassen om de auto onder controle te krijgen. "Maar toen dat eenmaal gebeurd was, had ik het gevoel dat ik als coureur een grote stap vooruit had gezet in mijn vaardigheden, in mijn ontwikkeling, en ik heb een hoop geleerd", vertelt een trotse Caros Sainz tegenover F1.com.

Carlos Sainz Charles Leclerc Mexico

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Kampioenschappen

Sainz geeft aan dat hij sinds zijn eerste seizoen in de Formule 1, dat was in 2015, niet meer zo veel heeft geleerd als dit jaar: "Daarna heb ik moeilijkere en makkelijkere jaren, maar nooit zo'n uitdagend jaar als 2022." Zijn teamgenoot, Charles Leclerc, heeft dit seizoen wel beter gepresteerd. De Monegask heeft de tweede plek in het rijderskampioenschap weten te bemachtigen, terwijl Sainz het moet doen met een vijfde plek. Maar alsnog klaagt de Spanjaard daar niet over. Zijn vele uitvalbeurten en de moeite die hij aan het begin van het seizoen had met de auto, verklaren volgens Sainz een groot deel van de verloren punten. En met het team is een mooie tweede plek in het constructeurskampioenschap vastgelegd. Met dat resultaat heeft Sainz alle vertrouwen in wat nog komen gaat in zijn tijd bij Ferrari.

Lees ook: Geen Grand Prix van China in 2023

Lees ook: Actieve aerodynamica optie voor 2026

Lees ook: Alex Palou reservecoureur bij McLaren in 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden