Alex Palou reservecoureur bij McLaren in 2023

AlexPalouAustriaTest1

Alex Palou, IndyCar-kampioen in 2021, wordt reservecoureur bij McLaren. De Spanjaard reed al meerdere tests bij het team.

Alex Palou gaat rijden bij het team van McLaren. De Spanjaard staat naast zijn verplichtingen voor IndyCar paraat voor het team van McLaren. Zelf heeft Palou zin in het Formule 1-avontuur. "Ik heb al achter het stuur gezeten in de MCL35M en de MCL36 en het was een geweldige ervaring. Ik kan niet wachten op mijn betrokkenheid bij de bolide van volgend jaar", vertelt hij in een statement van het team. "Ik kijk ernaar uit om te groeien als coureur en ik waardeer het vertrouwen wat McLaren in mij heeft voor deze nieuwe rol dit jaar", aldus Palou. 

Teambaas Andreas Seidl vertelt dat Palou indruk maakte met zijn optredens tijdens de vrije trainingen die hij heeft gereden. "Hij heeft veel prestaties gehaald, voornamelijk zijn 2021 IndyCar-kampioenschap. We kijken ernaar uit om met hem te werken", aldus de teambaas. We kunnen dus verwachten dat Palou de verplichte rookie-trainingen zal rijden bij McLaren in 2023. 

Lees ook: Max Verstappen: van karting naar F1-kampioen

Lees ook: Ferrari kondigt vertrek Binotto aan

Lees ook: Mercedes eert Niki Lauda met 'Lauda Drive'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden