Geen Grand Prix van China in 2023

shanghai-2019-china

De Grand Prix van China gaat in 2023 niet door. De grand prix kan wegens moeilijkheden rondom het coronavirus niet plaatsvinden. De Formule 1 is op zoek naar een vervangend circuit voor het raceweekend waar China stond ingedeeld.

Al drie jaar heeft de Formule 1 het moeten doen zonder China op de kalender. In 2019 zijn de coureurs daar voor het laatst in actie gekomen, maar sinds de opkomst van het coronavirus is China verboden terrein. In China gelden momenteel nog strenge coronamaatregelen, vooral wat betreft quarantaine. Een vijfdaags verblijf in een isolatiecentrum staat je te wachten na een positieve test. Het is daarom voor iedereen die betrokken is bij de Formule 1 een te groot risico om naar dit land af te reizen. 

GP van China 2019

Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox / Getty Images)

Andere opties?

"De Formule 1 kan na een dialoog met de promotor en de relevante autoriteiten bevestigen dat de Grand Prix van China in 2023 niet doorgaat vanwege de aanhoudende problemen met het coronavirus", zo staat in de verklaring van de Formule 1. Op de kalender voor 2023 stond de Grand Prix van China gepland voor het weekend van 14 tot 16 april, maar dat feest gaat niet door. Hierdoor is er van 2 tot 30 april een gat ontstaan in de racekalender. De Formule 1 is dan ook hard op zoek naar een mogelijke vervanger voor dit weekend.

Lees ook: Actieve aerodynamica optie voor 2026

Lees ook: Alex Palou reservecoureur bij McLaren in 2023

Lees ook: Formule 2-coureur krijgt rijontzegging na te hard rijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden