Nico Rosberg: Mercedes blijft ook in 2023 achter

door Tim Koenders
Nico_Rosberg_Mercedes_AMG_F1_GP_Spanje_2016_t2

Nico Rosberg verwacht niet dat Mercedes het gat naar Red Bull kan dichten voor de start van het nieuwe seizoen. Pas tegen het einde van het seizoen zou Mercedes wellicht weer écht mee kunnen doen om de overwinningen volgens de wereldkampioen van 2016.

Na jarenlange dominantie werd het team van Mercedes in 2022 met beide benen op de grond gezet. De nieuwe reglementen zorgden ervoor dat het Duitse team niet meer de snelste auto had. Het bedachte concept met de sidepods bleek niet de goede oplossing. Mercedes was lang het derde team maar tegen het einde van het seizoen leken ze er toch ineens een stuk dichter bij te zitten. George Russell wist zelfs nog een race te winnen. Mercedes hoopt in de winter het gat te dichten maar Nico Rosberg denkt dat dat nog wel eens tegen kan gaan vallen.

George Russell Mercedes Belgie race

Achterstand in beginfase

“De hoge luchtweerstand zorgde ervoor dat Mercedes niet zo snel op het rechte stuk was, zeker in vergelijking met Ferrari en Red Bull. Ik denk dat dat het puzzelstukje is dat Mercedes moet leggen om kans te maken op de titel.” Dat liet de wereldkampioen van 2016 weten bij Any Driven Monday. “De vraag is natuurlijk of ze het op kunnen lossen in de winter. Ik denk dat ze in eerste instantie nog wel wat achterblijven. Ze hebben in 2022 veel tijd verloren aan het oplossen van de problemen terwijl de anderen al met de ontwikkeling bezig waren.”

Lees ook: Michael Bleekemolen en Meindert van Buuren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Oud-Formule 1-coureur Patrick Tambay (73) overleden

Lees ook: Ferrari: Charles Leclerc versus Carlos Sainz

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden