Lando Norris terugkijkend op 2022: Niet goed genoeg

door Olav Veenhof
Lando Norris podium 2022

Terugkijkend op het afgelopen seizoen is de honger naar succes van Lando Norris nog niet gestild. De jonge Engelsman stond dit jaar één keer op het podium, maar dat is volgens de McLaren-coureur niet genoeg voor McLaren.

Na een stroeve openingsfase van het Britse team kent Lando Norris in de vierde race tijdens de Grand Prix van Emilia-Romana het hoogtepunten van het seizoen. Het enige podium van een niet top-3 team, iets wat doet denken aan het verleden: Zo'n statistiek zegt wel wat. Een podium voelt altijd speciaal aan. Het is een beloning voor het team. Tegelijkertijd is één podium echt te weinig voor ons, omdat het de enige is voelt het ook als iets wat we met geluk hebben gekregen en niet op pure snelheid.

Hoge verwachtingen

De Britse renstal kent een lastig seizoen, terwijl de verwachtingen met het oog op de nieuwe reglementen van dit jaar hoog waren. Toch kijkt Norris positief naar volgend seizoen vanwege het goede einde van 2022:"We hebben een van de grootste dieptepunten gehad in Abu Dhabi terwijl we in Brazilië weer enorm snel waren. Er zijn veel dingen aan de auto die we beter moeten begrijpen zodat we volgend jaar een stap zetten, we moeten een stap zetten. Al heb ik het gevoel dat iedereen zijn best doet om dat te doen."

Nieuwe rijder

Met Oscar Piastri in de gelederen zal de Britse renstal Mercedes en Ferrari proberen aan te vallen. Teambaas Zak Brown liet eerder weten dat hij onder de indruk is van de Australische rookie die met Lando Norris aan zijn zijde de vierde plek in het kampioenschap zal moeten verbeteren. De ruwe diamant die onder begeleiding van Mark Webber naar de Formule 1 werd toegewerkt, zal het slechte seizoen van Daniel Ricciardo doen vergeten. De inmiddels reserverijder van Red Bull kwam vorig seizoen niet verder dan 37 punten, genoeg voor een derde plek.

 

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull-junior wordt winnaar bij Ferrari

Lees ook: Romain Grosjean niet eens met beslissing van Haas

Lees ook: DRS-zones mogelijk korter in 2023

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden