Romain Grosjean niet eens met beslissing van Haas

grosjean

Romain Grosjean is het niet eens met de beslissing van Haas om Mick Schumacher te laten gaan. Hij begrijpt niet dat hij vervangen wordt voor Nico Hülkenberg, want de prestaties van Schumacher vielen dit seizoen niet tegen. Dit laat hij weten via zijn eigen Youtube-kanaal. 

Romain Grosjean kan maar niet begrijpen waarom Haas heeft besloten om Mick Schumacher te laten gaan. De ex-coureur bij Haas snapt niet dat Nico Hülkenberg zijn stoeltje overneemt. Volgens de Fransman waren de prestaties van de Duitse coureur dit seizoen prima, dus zou dat geen reden moeten zijn om hem te vervangen. Hij had zelf de keuze niet gemaakt als hij de teambaas was geweest. 

"Ik had die keuze niet gemaakt"

Sinds 2021 is Mick Schumacher onderdeel van het team van Haas. Tijdens het eerste seizoen verliep het nog wat moeizaam, maar het leek erop dat hij in 2022 steeds meer zijn draai wist te vinden. Toch besloot Haas afscheid te nemen van de coureur en zo neemt Nico Hülkenberg zijn stoeltje over. Ex-coureur van Haas, Romain Grosjean, had zelf nooit die keuze gemaakt. "Zelf had ik die keuze, om Mick Schumacher te vervangen, nooit gemaakt. Mick had een prima seizoen dus er was geen reden om hem te vervangen. Toch willen ze een andere coureur en die hebben ze blijkbaar gevonden in de vorm van Nico Hülkenberg."

hulkenberg-saoedi-arabie
Nico Hulkenberg als vervanger van Sebastian Vettel in Saoedi-Arabië

Hardrijdende coureur

Romain Grosjean en Nico Hülkenberg kennen elkaar al sinds 2007, toen waren zij teamgenoten in de Formule 3. Hij weet dan ook dat Hülkenberg een snelle coureur is. "Nico heeft in het verleden laten zien dat hij hard kan rijden. Dit heb ik zelf mee kunnen maken in 2007, toen waren wij teamgenoten in de Formule 3 en twee jaar later streden we samen in de GP2", aldus de Fransman. Hij vindt dan ook dat de Duitse coureur veel talent heeft en is benieuwd wat hij kan gaan doen. "Hij heeft zeker veel talent en ik ben benieuwd wat hij gaat doen voor Haas en wat hij kan laten zien."

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Zandvoort

Lees ook: DRS-zones mogelijk korter in 2023

Lees ook: Rinus VeeKay neemt deel aan 24-uurs race op Daytona

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden