Charles Leclerc na pole position: Ik kon nog harder in Q3

Charles Leclerc vrijdag Las Vegas 2023

Charles Leclerc gaat van zero naar hero. Na een dramatisch weekend in Brazilië herstelt de Monegask zich met een pole position. Gedurende het hele weekend Leclerc snel en met een gat van drie tienden bevestigt hij zijn dominantie in Las Vegas.

Leclerc toonde opnieuw zijn indrukwekkende snelheid over één ronde. Hij levert een uitstekende prestatie en verovert pole position op het circuit van Las Vegas. Op de zondag zal hij opnieuw naast Verstappen starten, die als derde eindigde in de kwalificatie. De teamgenoot van Leclerc, Carlos Sainz, kwalificeerde zich op de tweede plaats, maar krijgt een gridstraf van tien plaatsen.

Met zijn drieëntwintigste pole position uit zijn carrière kan hij opnieuw vanaf een goede startpositie proberen het Verstappen moeilijk te maken. "Natuurlijk ben ik blij. Het is mijn eerste keer in Las Vegas, dus het voelt geweldig om vanaf de eerste startpositie te beginnen," verklaart de coureur van Ferrari tegenover.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Leclerc geeft aan dat zijn prestatie in de kwalificatie nog beter had kunnen zijn. Hij zegt: "Ik ben niet tevreden met mijn rondetijden in Q3, maar het was voldoende," merkt hij op, opvallend nuchter na het behalen van de polepositie. "Nu moeten we ons richten op de race, waar we meestal meer moeite mee hebben. Mijn beste ronde was in Q2. Met de verbeterende baanomstandigheden zou het in Q3 beter moeten gaan, maar het is zoals het is. Ik sta op pole, dus mag ik niet klagen."

Hij kijkt uit naar zondag en hoopt op een feestelijke gelegenheid: "Ik ben hier eerder geweest, maar dat was voor een feest, dus dat is anders dan wat ik nu doe. Hopelijk hebben we morgen reden om te vieren."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position tijdens kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: George Russell snelste in laatste vrije training in Las Vegas

Lees ook: Carlos Sainz ontvangt gridstraf na putdeksel-incident in Las Vegas

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden