Charles Leclerc: Niet slecht voor ons

ferrari belgie 2022

In een spannende kwalificatie heeft Charles Leclerc zich als P2 weten te kwalificeren voor de Grand Prix van België. Echter, door een penalty van Max Verstappen zal de Ferrari-coureur vanaf pole position starten op zondag.

De kwalificatie begon in de regen en droogde naarmate de tijd verliep op. "Niet slecht voor ons in de kwalificatie, vooral in deze omstandigheden is het altijd lastig om alles samen te brengen." zegt Leclerc na afloop. "Ik heb veel werk gestoken in dit soort omstandigheden, want ik was een paar races geleden niet comfortabel, en het lijkt erop dat het zich heeft uitbetaald."

'Max was te snel'

De Monegask wist een voorlopige pole-tijd van 1:47.931 neer te zetten voordat Verstappen er met acht tienden onder dook. "We gingen iets te vroeg voor die laatste ronde," verklaart Leclerc. "Pole position was vandaag zeker niet voor ons en Max was te snel. We hadden iets dichterbij kunnen zijn, maar we hebben een geweldige startpositie voor zondag. Ik ben blij, maar er is nog behoorlijk wat werk te doen om de Red Bulls bij te halen."

Naar de stewards

Eerder tijdens de kwalificatie kwam Leclerc Kevin Magnussen tegen in de Haas. Door een natheid op de baan raakte Magnussen de muur, maar de Deense coureur wist zich te herstellen. Bij zijn terugkeer op het circuit zat hij Leclerc in de weg. Het incident wordt nog onderzocht.

"Q2 was echt lastig. Kevin raakte de muur en ging toen voor me verder. Ik had geen vroege ronde neergezet en dan heb je alle druk op die laatste ronde." laat Leclerc weten.

Lees ook: Max Verstappen: Het draaide allemaal om vertrouwen

Lees ook: Verstappen snelst op Spa-Francorchamps, maar pole position voor Leclerc na penalty

Lees ook: Andrea Stella: Nog steeds werk aan de winkel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden