Charles Leclerc: Niet tevreden over verloop van de race

Charles leclerc Hongarije

Charles Leclerc komt als tweede over de finish tijdens de Grand Prix van Italië. De Monegask die vanaf pole position vertrok, moest op het thuiscircuit van Ferrari zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. De nummer twee in het kampioenschap is ontevreden over hoe zijn race is verlopen.

In een kolkend Monza kende Charles Leclerc een goede start. In de openingsfase van de race, kon hij makkelijk in zijn ritme te komen en leek alleen Verstappen een echte dreiging te vormen. Na enkele rondes reed de leider in het kampioenschap al op de tweede plek.

Ferrari strategie

De stilgevallen Aston Martin van Sebastian Vettel zorgde ervoor dat er in ronde twaalf een virutal safety car op de baan zou komen. Ferrari koos in tegenstelling tot de concurrent ervoor om Leclerc binnen te halen, achteraf niet de juiste beslissing volgens Leclerc. "We wisten niet wat Red Bull zou gaan doen en maakte de beslissing om naar binnen te gaan. Uiteindelijk finish je als tweede dus ik ben niet tevreden hoe de race is verlopen", laat Leclerc direct na de race weten tegenover Martin Brundle.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Safety car

Door de afwijkende keuze van Ferrari om voor een tweestopper te kiezen, leek Leclerc om grote afstand achter Verstappen te gaan finishen. Echter, een door Ricciardo veroorzaakte safety car zorgde ervoor dat vijf rondes voor het einde de gehele top vier naar binnen ging. Het opruimen van de McLaren duurde lang volgens Leclerc die er niet over te spreken is. "Het einde van de race was frustrerend, ik had nog graag willen racen. Helaas voor ons lag ik tweede en kon ik niet van de situatie profiteren.

Lees ook: LIVE Grand Prix van Italië: Verstappen richting overwinning

Lees ook: Daruvala wint chaotische Formule 2 hoofdrace

Lees ook: Premium: nóg meer unieke verhalen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden