Daruvala wint chaotische Formule 2 hoofdrace

01-Jehan-Daruvala-Carlin-C-Formula-Motorsport-Limited

Jehan Daruvala wint de chaotische Formule 2 hoofdrace op Monza, maar er hangt hem wel nog een straf boven het hoofd. Tijdens de eerste ronde raakte hij Jack Doohan die op zijn beurt Logan Sargeant raakte. Dat wordt na de race onderzocht. Het podium wordt compleet gemaakt door Frederik Vesti en Ayumu Iwasa.

Het was een chaotische Formule 2 hoofdrace op het circuit in Monza. Veel incidenten worden dan ook pas onderzocht na de race. Daruvala weet de race te winnen, maar moet wel waken voor een straf. Richard Verschoor lag lang aan de leiding, maar door een late pitstop is hij terug gezakt naar de tiende plek. Vesti wordt tweede en Iwasa derde.

Chaos

De eerste ronde verliep nogal chaotisch. Doohan was tijdens de start niet goed wakker en viel vanaf pole position terug naar de achtste plek, Liam Lawson nam de leiding over. Ralph Boschung verlaat de baan en komt onveilig terug, hierdoor raakt hij Théo Pourchaire die erna ook nog geraakt wordt door Olli Caldwell en Luca Ghiotto. Een puinhoop dus na de eerste bocht. Maar ook voor de tweede chicane gaat het mis. Daruvala tikt Doohan aan die op zijn beurt ook Sargeant raakt. De stuurstang van Doohan breekt af en kan hierdoor geen kant meer op, ook Sargeant viel uit. Dit zorgt natuurlijk voor een safety car, waarvan de herstart rustig verloopt. 

Calan Williams vliegt eraf in de Ascari chicane en er komt weer een safety car, die uiteindelijk veranderd wordt in een rode vlag. Dit omdat de bandenstapel gerepareerd moet worden. Verschoor ligt op dat moment eerste en mag de herstart leiden. Hij blijft aan de leiding rijden tot ronde 26 dan komt hij naar binnen, maar met nog maar 4 rondes te gaan blijft hij tiende. Ondertussen wordt Lawson nog door de rondte getikt door Jüri Vips en heeft Lawson schade. Daarvoor krijgt hij de zwart oranje vlag en moet zijn voorvleugel vervangen.

Straffen

Door alle incidenten zijn er ook weer genoeg straffen uitgedeeld. Het incident tussen Daruvala, Doohan en Sargeant wordt na de race onderzocht evenals het incident tussen Pourchaire en Boschung. Dennis Hauger kreeg een drive through penalty omdat zich niet aan het bandenreglement heeft gehouden. Marcus Armstrong krijgt een 10 seconden penalty omdat hij over de witte lijn reed tijdens het ingaan van de pits en een 10 seconden stop en go vanwege te hard rijden in de pitstraat. Vips krijgt ook een 10 seconden stop en go vanwege het incident met Lawson. 

Lees ook: F3: Zege voor Maloney, titel voor Victor Martins

Lees ook: Bandenanalyse op Monza tijdens long runs

Lees ook: Toto Wolff: Gat is wel erg groot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden