Toto Wolff: Gat is wel erg groot

Toto Wolff - GP van Engeland - 2021

Mercedes-teambaas Toto Wolff meent dat het gat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië wel erg groot is. De Oostenrijkse teambaas zag zijn coureurs ruim een seconde achter de poletijd kwalificeren.

"De kwalificatie is voor ons slechter verlopen dan dat we vooraf gehoopt hadden", aldus Wolff na de sessie op Monza. "Niet qua posities, we wisten dat dit waarschijnlijk het maximale was, maar het gat naar voren is wel erg groot."

Ferrari snel

De teambaas is met name onder de indruk van de snelheid van Ferrari. "Met name Ferrari lijkt de zaakjes erg goed voor elkaar te hebben. We hebben het geluk dat ondanks de slechte grip van George (Russell) hij vanaf plek twee mag starten." Russell kwalificeerde zich als zesde, maar dankzij een bak gridpenalty's zal de Brit vanaf P2 starten.

Tempo

Wolff heeft wel hoop voor een succesvolle race. "We moeten hopen op een goede racepace en daar heb ik wel vertrouwen in. Lewis (Hamilton) start achteraan, we hebben voor hem die hoge pace ook echt nodig. De racepace is tot nu toe altijd sneller geweest dan onze kwalificatiesnelheid, dus het kan goed komen."

Lees ook: Nyck de Vries: Ik ben nooit tevreden met mezelf

Lees ook: Nicholas Latifi: Kan alle kanten op gaan tijdens race

Lees ook: Alpine optimistisch na tegenvallende kwalificatie

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden