Nicholas Latifi: Kan alle kanten op gaan tijdens race

Latifi F1 België 2022 1

Nicholas Latifi is wederom niet tevreden met zijn kwalificatie. De Canadees kwalificeerde zich op P16, maar had op een beter resultaat gehoopt. Hij zal wat hoger starten vanwege wat gridpenalties. Dit laat Latifi weten tegenover F1.com.

Nicholas Latifi is wederom niet tevreden met zijn kwalificatie of de pace van de Williams. Het lukt de Canadees maar niet op het optimale uit de auto te halen. Iets wat zijn teamgenoot voor deze race, Nyck de Vries, wel lukt. De Williams is snel op de rechte stukken, maar verliest dat allemaal in de bochten. Ondanks dat hij teleurgesteld is had hij dit resultaat wel verwacht. 

"Het is wat het is"

Tijdens de derde vrije training zag het er nog rooskleurig uit voor Latifi en leek het alsof ze een stap hadden gemaakt ten opzichte van de vrijdag. Toch pakt het resultaat niet uit zoals gehoopt. "Het voelde alsof we een grote stap hadden gemaakt, zeker vergeleken met gisteren. Het is frustrerend, maar ik verwachtte het wel", aldus Latifi. Volgens hem is het hetzelfde als op Spa-Francorchamps: je weet pas tot de finishvlag of je door bent of niet. "Het is hetzelfde als op spa, je weet pas tot de finishvlag valt of je door bent of niet. Het is wat het is."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Snel op het rechte stuk

De Williams lijkt heel snel op het rechte stuk en dat is ook zo volgens Latifi. Maar doordat ze met andere downforce rijden dan de rest leveren ze dat ook weer in de bochten in. "We zijn heel snel op het rechte stuk, maar we hebben niet veel downforce op de auto vergeleken met alle andere coureurs. Die snelheid leveren we in de bochten in", vertelt de Canadees. Volgens Latifi kan het in de race alle kanten op gaan, maar zal het ook af gaan hangen van de bandendegradatie. "We zullen het zien, het kan alle kanten op gaan tijdens de race. Het zal waarschijnlijk af gaan hangen van de bandendegradatie. We zullen veel gaan verliezen in de bochten, maar dat winnen we wel weer terug op de rechte stukken."

Lees ook: Alpine optimistisch na tegenvallende kwalificatie

Lees ook: Hero or Zero: VT3 en kwalificatie Grand Prix van Italië

Lees ook: Lando Norris: Hopelijk morgen met twee auto’s in de punten

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden