Alpine optimistisch na tegenvallende kwalificatie

esteban-ocon-qatar-2021

Het team van Alpine is na een toch wat tegenvallende kwalificatie optimistisch voor de race op het circuit van Monza. Fernando Alonso noteerde de tiende tijd, Esteban Ocon kwam net tekort voor Q3.

Alonso was teleurgesteld na een tiende kwalificatieplaats nadat zijn rondetijd afgenomen werd. "Ik bied mijn excuses aan aan het team. Ik kreeg het niet voor elkaar om de ronde aan elkaar te knopen, en de ronde waar dat wel lukte ging ik blijkbaar over de track limits. Die tijd was ook slechts goed voor P8, maar nu dus sta ik tiende in de tijdenlijst." 

Ocon: Slechte ronde

Ocon is teleurgesteld dat hij Q3 mistte. "Ik verloor in een aantal bochten de achterkant. Het was dus geen nette ronde. Ik kon het dus niet goed voor mekaar krijgen om alles goed te hebben in een ronde. Dat zorgde ervoor dat ik Q3 mistte. Onze race pace is wel veelbelovend."

Optimisme

Alonso denkt dat het morgen met de race pace van zijn Alpine wel goed ziet. "Gisteren in de longruns zag het er buitengewoon goed uit. Ik hoop dat morgen door te trekken, maar ik start verder naar voren na alle straffen. Wel heb ik wat snelle auto's achter me, dus ik ben benieuwd waar het me uiteindelijk gaat brengen."

Ook Ocon ziet mogelijkheden. "De kwalificatieafstelling was niet goed, maar voor de race is het positief, net als in Spa. Ik ga de volle 200% geven. Het is in de eerste ronde overleven, maar daarna vechten we hard. Dat hebben we iets te vaak moeten doen dit seizoen, maar goed. We gaan ervoor."

Lees ook: Vips wint Formule 2 sprintrace, Drugovich Formule 2 kampioen

Lees ook: George Russell: We hebben ons doel bereikt

Lees ook: Daniel Ricciardo: Mijn optimisme is bijgevuld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden