Vips wint Formule 2 sprintrace, Drugovich Formule 2 kampioen

Juri Vips Hitech

Felipe Drugovich is de Formule 2 kampioen van dit jaar. Ondanks dat de Brazilliaan uitviel tijdens de sprintrace is hij door de P17 van Théo Pourchaire kampioen geworden. Jüri Vips wint overigens de race en het podium wordt compleet gemaakt door Frederik Vesti en Jehan Daruvala. 

Het is misschien niet de manier hoe je een kampioenschap wil winnen, doormiddel van een uitvalbeurt, maar het overkomt Felipe Drugovich wel. De Brazilliaan rijdt voor het Nederlandse MP Motorsport, wat dit ook een Nederlands succes maakt. Jüri Vips wint overigens de race vanaf P3, Frederik Vesti wordt tweede en Jehan Daruvala derde. 

Drama voor Drugovich

In de eerste ronde is het al drama. Tatiana Calderón en Olli Caldwell raken elkaar, dit veroorzaakt een safety car. Maar ook voor Drugovich is het drama. Hij zit aan de buitenkant van Amaury Cordeel en ze raken elkaar. De wielstang van Drugovich breekt af en hij moet zijn auto stilzetten in de pits. Dan is het wachten en kijken of het Pourchaire lukt. Die moest de snelste raceronde rijden en P6 of hoger finishen, maar ook zijn race verloopt dramatisch. Door meerdere contactmomenten valt hij vanaf P11 terug naar P17, daar finisht hij ook. Hierdoor is Drugovich dan ook de Formule 2 kampioen van 2022. 

DRS trein

Na de safety car vormde er al snel een DRS trein. Hierdoor werd het inhalen erg lastig. Toch gebeurde dat wel, want Ayumu Iwasa was trager dan de rest en werd al snel het slachtoffer. Toch ging het inhalen van Iwasa niet altijd zonder slag of stoot. Vlak voor de eerste chicane is het beste inhaalpunt, maar als je daar niet oppast schiet je al snel rechtdoor en dat gebeurde dan ook vaak. Zo overkwam dat onder andere Richard Verschoor, die hem uiteindelijk wel wist te pakken en vijfde is geworden. Echter schoot Iwasa er zelf ook rechtdoor en haalde daar voordeel uit, hierdoor krijgt hij ook nog eens een vijf seconde penalty en finisht als zestiende. 

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met mijn ronde

Lees ook: Max Verstappen: Afstelling goed voor morgen

Lees ook: Carlos Sainz: Pijnlijk om morgen achteraan te moeten starten

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden