George Russell: We hebben ons doel bereikt

George Russell Belgie

George Russell wist voorafgaand aan de kwalificatie al dat hij Ferrari en Red Bull niet kon aanvallen dus was het zake om voor het middenveld te eindigen. Dat is gelukt en dus is hij qua resultaat tevreden maar niet met de snelheid van zijn Mercedes.

George Russell is één van de coureurs die wist te kunnen profiteren van de straffen van anderen. Red Bull, Ferrari en Mercedes zijn in de basis de drie snelste teams. Beide Red Bull’s, één van de Ferrari’s en een Mercedes hebben een gridstraf en dus was een plaats op de eerste rij het doel voor George Russell. Dat is gelukt maar de Brit is niet tevreden over de snelheid.

Niet focussen op Verstappen

“De eerste rij klinkt leuk maar we hadden een achterstand van anderhalve seconde. We wisten wel dat we het gevecht niet aan konden gaan met Red Bull en Ferrari dus we moesten ervoor zorgen dat we voor het middenveld zouden staan. In dat opzichte hebben we onze doelen gehaald.” Dat liet de Mercedes-coureur weten aan Formula 1. “De auto voelde erg goed in Q1 maar in Q3 was dit geheel anders. Ik ga mijn best doen om Charles te pakken in de openingsfase maar Verstappen is op dit moment van een ander niveau. We gaan ons echt niet op hem focussen.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position voor thuispubliek, Verstappen P2

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Lees ook: Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden