Daniel Ricciardo: Mijn optimisme is bijgevuld

Daniel Ricciardo Monza kwalificatie 2022

Daniel Ricciardo is erg blij met zijn achtste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. De Australiër had vooraf niet gedacht dat ze een auto hadden om in de top tien te kwalificeren. “Mijn optimisme is weer bijgevuld”, zegt Ricciardo tegen Formula 1.

Naar eigen zeggen had Ricciardo een lastige vrijdag achter de rug. Hij is daarom des te meer tevreden met het resultaat van de kwalificatie op zaterdag. “Ik ben blij met de sessie. In Q3 had ik het lastig in de tweede sector, maar mijn ronde in Q2 was echt op de limiet.” Volgens de Australiër heeft hij zelf moeite met zichzelf comfortabel te voelen op de limiet van zijn bolide. In Q3 probeerde hij zijn tijd nog wat aan te scherpen, maar dit werkte in sommige bochten averechts.

 

Goede startpositie

Door gridstraffen van de andere coureurs zal Ricciardo nog een paar plekken naar voren worden gezet op de startgrid. “Ik mag denk ik als vierde of vijfde starten. Dan kan ik de pole sitter zien! Dat is een goed gevoel”, zegt Ricciardo, “Het is even geleden dat ik op die positie stond. En het is fijn om dat hier te doen, waar ik vorig jaar gewonnen heb. Mijn optimisme is helemaal bijgevuld”, sluit de Australiër met een brede glimlach af.

Lees ook: Aston Martin: We zijn gewoon niet snel genoeg

Lees ook: Mick Schumacher: Wordt improviseren morgen

Lees ook: Carlos Sainz: Pijnlijk om morgen achteraan te moeten starten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden