Lando Norris: Hopelijk morgen met twee auto’s in de punten

Lando Norris Monza kwalificatie 2022

Lando Norris noteert de zevende tijd tijdens de kwalificatie in Monza. “Het ziet ernaar uit dat ik vanaf de tweede startrij mag vertrekken”, zegt Norris na afloop van de sessie tegenover Formula 1. Voor de Brit biedt dit een goede mogelijkheid om flink wat punten te scoren.

Volgens Norris zat het erg dicht op elkaar tijdens de kwalificatie. De McLaren-coureur is dan ook tevreden met zijn resultaat: “Het was moeilijk om alles samen te laten komen, maar het lukte uiteindelijk.” Aan het einde van Q3 was het verschil tussen Norris en de beide Mercedes-coureurs slechts 6 honderdste van een seconde. “Ik weet niet wat ik had kunnen doen om 6 honderdste sneller te gaan. Misschien moet ik mijn hoofd de volgende keer naar beneden doen”, grapt Norris.

Niet geheel overtuigd

Het ziet ernaar uit dat Norris de race vanaf de derde positie mag aanvangen. “Het voelt een beetje als een herhaling van vorig jaar, alleen hoop ik dit keer dan op P1 te eindigen”, lacht de jonge Brit. Wanneer hem gevraag wordt naar zijn gevoel voor de race is Norris niet geheel overtuigd van hun eigen racepace. “We hebben ons wel wat verbeterd ten opzichte van gisteren, maar de racepace van bijvoorbeeld Fernando Alonso was erg sterk op vrijdag.”

 

Constructeurskampioenschap

Norris merkt op dat hij tijdens de kwalificatie meestal wel goed voor de dag komt, maar dat die performance niet altijd voortgezet kan worden tijdens de race. “Maar we gaan ons uiterste best doen om morgen met twee auto’s punten binnen te halen.” McLaren staat momenteel met 101 punten vierde in het constructeurskampioenschap, met een comfortabele voorsprong op nummer vijf, Alfa Romeo. Grootste concurrent Alpine staat momenteel vierde, en heeft 24 punten voorsprong op McLaren. McLaren kan dit weekend flink inlopen wanneer beide coureurs de mannen van Alpine voorblijven in de race.

Lees ook: George Russell: We hebben ons doel bereikt

Lees ook: Opgewekt AlphaTauri na kwalificatie Monza

Lees ook: Daniel Ricciardo: Mijn optimisme is bijgevuld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden