Opgewekt AlphaTauri na kwalificatie Monza

Gasly-Spanje

Het team van AlphaTauri kijkt tevreden terug naar de prestaties tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Pierre Gasly noteerde de negende tijd, Yuki Tsunoda had een boel strafposities al gekregen en ging in Q2 niet meer van start.

"Vanaf bed twee dagen geleden naar Q3, daar ben ik erg blij mee. Vanmorgen voelde ik me nog niet heel goed, ik had ook niet verwacht zo goed te rijden", aldus een tevreden Gasly tegenover F1.com. "Het was niet makkelijk, maar we hebben het gehaald. Alleen jammer van de laatste ronde, ik had daarin nog een plek kunnen halen."

Tsunoda: Tow was een optie

Voor Yuki Tsunoda was het al bekend dat het een zwaar weekend zou worden. De kwalificatie stopte voor Tsunoda na zijn rondjes in Q1, maar hij stond klaar om in Q2 zijn teamgenoot Gasly een hand te helpen. "Ik was klaar voor Q2, ik zou als het nodig was Pierre een tow geven. We hebben dat toch niet gedaan. Dus ik heb niet meer gereden."

Verwachtingen race

Over de pace is Pierre Gasly nog niet heel erg overtuigd. "Gisteren was ik echt niet blij met hoe onze snelheid was. Vandaag hebben we wat aanpassingen gedaan en ik was daar wel blij mee. Nu weet ik wat er kan gebeuren hier dus je weet maar nooit." Met dat laatste refereert de Fransman aan zijn overwinning op Monza in 2020.

Tsunoda is realistisch, maar heeft de hoop op een goede klassering zeker niet opgegeven. "We zien wel hoe het gaat morgen. Ik ben me aan het voorbereiden voor de race sinds VT1, dus ik hoop dat die voorbereidingen me morgen gaan helpen."

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met mijn ronde

Lees ook: Max Verstappen: Afstelling goed voor morgen

Lees ook: Carlos Sainz: Pijnlijk om morgen achteraan te moeten starten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden