Hero or Zero: VT3 en kwalificatie Grand Prix van Italië

Nyck de Vries in de Williams auto VT1 Spanje 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT3 en kwalificatie van de Grand Prix van Italië, met onder andere Nyck de Vries in Williams, pole voor Charles Leclerc en een tegenvallende Haas. 

Hero

Nyck de Vries

Dit weekend hebben we twee Nederlanders in de Formule 1. Nyck de Vries mag invallen voor de zieke Alexander Albon en kruipt dus achter het stuur van de Williams. Je moet dat maar even doen; maar één vrije training rijden en dan gelijk kwalificeren, maar wat deed hij het goed! In de derde vrije training kon hij net niet voorbij teamgenoot Nicholas Latifi komen, maar tijdens de kwalificatie wist hij Q2 te bereiken. Hij is als dertiende gekwalificeerd maar door meerdere gridpenalties mag de Nederlander vanaf P8 starten, hij start naast landgenoot Max Verstappen. Een top begin aan zijn debuut dus en wellicht opent dit deuren voor de Nederlander. 

Charles Leclerc

Hij doet het toch maar even, pole position pakken voor de Tifosi op Monza, mooier kan het bijna niet. Hij zou alleen de race nog moeten winnen en dan is het weekend voor de Ferrari fans compleet. Ferrari kan dat ook goed gebruiken, want erg populair is Ferrari de laatste tijd niet bij hun fans. Of Charles Leclerc het waar kan maken morgen valt nog maar te zien, maar het is al hartstikke prachtig voor de Tifosi dat ze dit al mee mogen maken. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Daniel Ricciardo

Voor Daniel Ricciardo heeft Monza iets magisch, het lijkt wel of dit circuit hem weer al het zelfvertrouwen geeft. Wellicht komt dat doordat hij vorig jaar de race op Monza heeft gewonnen, maar een ding is zeker: Ricciardo is terug. Hij had tijdens de kwalificatie even nodig om in te komen, maar volgde al snel teamgenoot Lando Norris op de voet. Uiteindelijk wist hij zichzelf voor P8 te kwalificeren, maar zal door meerdere gridpenalties de race veel hoger starten. 

Zero

Haas

De eerste seizoenshelft van Haas leek voorbode te zijn voor de rest van het seizoen, maar het team lijkt alleen maar achteruit te gaan. Ook in de kwalificatie weten Kevin Magnussen en Mick Schumacher niet verder te komen dan P19 en P20. Door gridpenalties hoeven ze niet helemaal achteraan te starten, maar erg lekker is het niet. Overigens werd de tijd van Magnussen afgepakt, dus als hij een zuiver rondje had gereden had hij in Q2 en misschien wel in Q3 gestaan. Bij Schumacher lijkt het anders te zijn. Hij heeft totaal geen vertrouwen in de auto en maakt erdoor dan ook onnodige fouten. Zo verremde hij zich flink in zijn laatste vliegende ronde, dat helpt natuurlijk ook niet mee. Het wordt voor Schumacher hard werken de laatste paar races, want anders kan hij gedag zeggen tegen zijn stoeltje.

Esteban Ocon

Voor Esteban Ocon was het geen al te beste kwalificatie. De Fransman moet het wederom afleggen tegen zijn teamgenoot Fernando Alonso en haalt Q3 niet. Dat is voor hem al de tweede race op rij dat het hem niet lukt om Q3 te halen. Echter kan dat niet aan de snelheid van de Alpine liggen, hierdoor denk je dan gelijk aan problemen voor de blauwe bolide. Ook de kwalificatie van Alonso verliep namelijk niet soepel, ondanks dat hij wel Q3 haalde heeft hij daar geen tijd neer kunnen zetten. Kortom weer problemen bij Alpine.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon 🇫🇷 (@estebanocon)

Lees ook: Vips wint Formule 2 sprintrace, Drugovich Formule 2 kampioen

Lees ook: George Russell: We hebben ons doel bereikt

Lees ook: Daniel Ricciardo: Mijn optimisme is bijgevuld

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden