Nyck de Vries: Ik ben nooit tevreden met mezelf

Nyck De Vries Williams F1

Nyck de Vries is ondanks zijn debuut, die hij afsloot met een P13, niet tevreden met zichzelf. De Vries kreeg anderhalf uur van tevoren te horen dat hij in de Williams zou rijden dit weekend. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Nyck de Vries stapt dit weekend in de Williams van Alexander Albon, hij heeft een blinde darmontsteking. Ter voorbereiding had hij alleen de derde vrije training en daarna begon de kwalificatie al. Ondanks dat de Vries zichzelf als dertiende wist te kwalificeren is hij niet tevreden met zichzelf. Hij vindt dat hij het beter had kunnen doen. 

Voorbereiding

Anderhalf uur voor de derde vrije training kreeg de Vries definitief te horen dat hij in de Williams van Albon zou stappen dit weekend. Zijn enige voorbereiding voor de kwalificatie was dan ook die derde vrije training. Toch is hij niet tevreden met zijn resultaat. "Anderhalf uur voor vrije training 3 kreeg ik definitief te horen dat ik zou gaan rijden. Daarna begon ik aan de kwalificatie, maar tevreden met het resultaat ben ik niet. Ik ben eigenlijk nooit tevreden met mezelf", aldus de Vries. Die tijdens de kwalificatie nette rondes wist neer te zetten. "Ik had er goede rondes tussen zitten, vooral het tweede rondje in Q1 was erg goed. Toch voelde ik dat er meer in zat."

Foutje in Q2

Tijdens Q2 maakte de Vries een foutje in zijn laatste vliegende ronde. De Vries laat weten dat hij tijdens zijn eerste ronde al niet tevreden was door de gemaakte aanpassingen. "We maakte wat aanpassingen tijdens het eerste rondje in Q2, maar dat bleken niet de juiste aanpassingen te zijn," vertelt de Nederlander. Die zijn achterkant kwijtraakte in zijn laatste vliegende ronde. "Tijdens het laatste rondje raakte ik per ongeluk een knopje aan waardoor de rembalans achter met 1,5 procent omhoog ging. Hierdoor raakte ik de achterkant kwijt, daar ben ik wel een beetje teleurgesteld door."

Lees ook: Nicholas Latifi: Kan alle kanten op gaan tijdens race

Lees ook: Alpine optimistisch na tegenvallende kwalificatie

Lees ook: Hero or Zero: VT3 en kwalificatie Grand Prix van Italië

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden