Charles Leclerc: Nog veel werk te doen

door Frederique van Grinsven
220048-scuderia-ferrari-belgian-gp-2022-race-1_4cda62b1-c932-477e-ac06-e870602baeb5

Charles Leclerc begon de Grand Prix van België vanaf pole position maar moest zijn meerdere erkennen in beide Red Bulls en eindigde uiteindelijk als derde bij de finish.

Leclerc kreeg pole position toegewezen nadat Verstappen vijf plaatsen naar achteren moest door een nieuwe versnellingsbak, maar kon de leiding niet behouden en werd in de eerste ronde ingehaald door Sergio Pérez aan het einde van de Kemmel Straight. Even later stormde ook Verstappen aan hem voorbij.

Red Bull ligt ver voor

Leclerc blijft realistisch over het verschil met Red Bull versus de rest van het veld en is tevreden met de snelheid die de Ferrari het hele weekend heeft laten zien. Zeker met teamgenoot Sainz die in bocht 1 crashte met Oscar Piastri in de McLaren en later zijn Ferrari moest parkeren, rustte de hoop van het team op Leclerc.

"We hebben een behoorlijk positief weekend gehad wat betreft snelheid. In de race ging het goed aan mijn kant, maar het is jammer voor Carlos omdat we een goede snelheid hadden. Als je naar de Red Bull kijkt, hebben we nog veel werk te doen, vooral qua racetempo, aangezien de degradatie en alles behoorlijk ver voorop ligt."

Druk van Hamilton

Leclerc hield later wel stand tegen de uitdaging van Hamilton en behaalde zo de derde plek. Het is voor Ferrari de derde podiumplaats van het seizoen. "Ik kreeg de opdracht om wat brandstof te besparen en dit was behoorlijk lastig aan het einde, dus ik had wat meer moeite. Maar het tempo was er om Lewis achter me te houden en toen hij pitte voor de snelste ronde, werd mijn leven een beetje makkelijker."

Lees ook: Max Verstappen: Opnieuw echt van genoten

Lees ook: Sergio Pérez: Moeilijke periode overwonnen

Lees ook: Race Gemist: F1-België

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden