Sergio Pérez: Moeilijke periode overwonnen

door Frederique van Grinsven
Sergio Perez Max Verstappen Belgie GP

Sergio Pérez maakt er in Spa een eerste 1-2 van sinds de Miami GP door achter zijn teamgenoot Verstappen te finishen, zij het met een achterstand van 22 seconden. 

Pérez begon zijn race vanaf de eerste startrij naast de Ferrari van Charles Leclerc op pole position en wist bij de start de leiding te nemen."Het was een goede race voor het team. We hadden een geweldige start en slaagden erin [Leclerc] te passeren, wat een van de doelen van vandaag was."

Het behouden van de koppositie duurde 'slechts' 17 ronden, aangezien Verstappen vanaf de zesde plek door het veld heen kwam stormen en Pérez uiteindelijk voorbijging. "Vanaf dat moment reed ik gewoon mijn eigen race en Max kwam vrij snel door in de tweede stint. Daar kon ik niets aan doen. Daarna was het gewoon zaak om ervoor te zorgen dat we de auto veilig naar huis brachten zonder al te veel schade."

'Echt vakantie nodig'

Met de eerste seizoenshelft en enkele ellendige weekenden voor Pérez achter de rug, is hij tevreden met een P2. "Het was een beetje een moeilijke periode, maar we hebben het overwonnen en vandaag slaagden we erin om geweldige punten voor het team te scoren. Ik heb echt de zomervakantie nodig. Het is de laatste paar races erg intens geweest. Ik kijk ernaar uit en ik zal terugkomen in topvorm."

Lees ook: Max Verstappen: Opnieuw echt van genoten

Lees ook: Max Verstappen pakt in België achtste overwinning op rij

Lees ook: Race Gemist: F1-België

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden