Charles Leclerc ontvangt gridstraf in Saoedi-Arabië

Charles Leclerc op de baan zaterdag Bahrein 2022

Charles Leclerc ontvangt voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië een gridstraf. Hij is in Bahrein uitgevallen nadat zijn control electronics ermee ophielden. Voorafgaand van de Grand Prix in Bahrein hadden ze deze al vervangen. Dit laat Motorsport.com weten.

Charles Leclerc ontvangt een gridstraf van 10 plekken, dit omdat wederom zijn control electronics vervangen moeten worden. Tijdens de Grand Prix van Bahrein viel hij uit vanwege een probleem met dat systeem. Die control electronics werden voorafgaand van de race al uit voorzorg vervangen, maar dat mocht niet baten. Het systeem is voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië dus weer vervangen. Omdat dit maar twee keer 'gratis' mag ontvangt de Monegask nu een forse gridstraf.

Slechte start

Voor Ferrari was het een slechte start aan het nieuwe seizoen. Het team zag Leclerc uitvallen met een probleem die opgelost bleek te zijn. De control electronics werden uit voorzorg vervangen, maar bleken toch niet helemaal juist te zijn. Hetzelfde systeem zorgde namelijk voor de uitvalbeurt van Leclerc. Teambaas Frederic Vasseur hoopt dat het probleem onder controle is. "Helaas betrof het beide keren problemen met de control electronics. Dit hebben we in het verleden niet eerder meegemaakt. Ik hoop dat we het nu onder controle hebben, laat de teambaas weten. Ook laat hij weten dat ze niet om de straf van 10 plekken heen kunnen, ondanks de uitgebreide analyse. "We hebben er een uitgebreide analyse op losgelaten, maar helaas moeten we in Jeddah een straf nemen omdat we gedurende het seizoen maar een pool van twee control electronics hebben."

Lees ook: De motorsport historie van Saoedi-Arabië

Lees ook: F1 aan Tafel: Voor Max hoeft het niet

Lees ook: Hakkinen: Norris van hetzelfde niveau als Verstappen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden