Hakkinen: Norris van hetzelfde niveau als Verstappen

Norris Bahrein 2023 race

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen denkt dat Lando Norris van hetzelfde kaliber is als Max Verstappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz. "Hij is echt een uitstekende coureur", vindt de wereldkampioen van 1998 en 1999.

Lando Norris rijdt sinds 2019 in de Formule 1 bij McLaren en heeft het Carlos Sainz heel moeilijk gemaakt in 2019 en 2020 en versloeg Daniel Ricciardo vrij eenvoudig in 2021 en 2022. Ondanks dat hij nog geen race heeft gewonnen, denkt Mika Hakkinen dat hij van hetzelfde niveau is als Max Verstappen, Carlos Sainz en Charles Leclerc. 

"Een hele snelle coureur, die al veel bereikt heeft en zijn resultaten spreken voor zich", schrijft Hakkinen in zijn column voor Unibet. "Hij is enorm getalenteerd. Daar is geen twijfel over mogelijk. Hij is echt van hetzelfde niveau als Max Verstappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz", vindt de Fin. 

Norris McLaren 2023

Huidige situatie McLaren

Hakkinen, die negen jaar voor McLaren reed en 20 races wist te winnen in die periode, maakt zich zorgen over zijn oude team. Hij denkt dat nog wel even gaat duren voordat McLaren weer races gaat winnen. "Ze hebben niet echt hoge verwachtingen dit jaar. Het is gewoon niet goed genoeg. Misschien dat er dit jaar een paar goede wedstrijden tussen zitten, maar op het echte succes moeten we nog even wachten", aldus Hakkinen.

Lees ook: Helmut Marko: Mercedes kan titel nu al vergeten

Lees ook: Mercedes baart opzien met open brief

Lees ook: McLaren wil nieuwe windtunnel in juni in gebruik nemen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden