Helmut Marko: Mercedes kan titel nu al vergeten

hamilton w14

Helmut Marko denkt dat Mercedes nu al beter 2023 kan opofferen. Het Duitse team wordt volgens de Oostenrijker sowieso geen kampioen. "Ze hebben zoveel problemen met de auto."

Waar Red Bull een droomstart van het seizoen beleefde met een snoeiharde 1-2, was het kommer en kwel bij Mercedes. Verwacht werd na de wintertest dat Mercedes het moeilijk zou hebben, maar zo moeilijk? Met een vijfde plaats voor Hamilton, op ruim vijftig seconden van Verstappen, en een zevende plaats voor Russell was het een matige openingswedstrijd van het jaar voor Mercedes. Als we Helmut Marko moeten geloven, zit de wereldtitel er nu al, na één race, niet meer in.

"Ze hebben zoveel problemen om op te lossen. De oplossing hebben ze gewoon niet gevonden in de winter", concludeert Marko. "Het wordt gewoon moeilijk voor Mercedes. Je kan niet twee a drie verschillende auto's ontwerpen door de budgetcap. Een nieuwe auto gaat ook niet werken, omdat je gelijk competitief moet zijn. Je mag niet testen en dus zal een nieuwe auto kilometers missen", vertelt de Red Bull-topman aan het Duitse RTL.

Mercedes GP Bahrein

Lees ook: Ronald Molendijk en Coen Zwijnenberg te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Mercedes baart opzien met open brief

Lees ook: James Vowles: Maken dit jaar keuze voor motor 2026

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden