Mercedes baart opzien met open brief

door Gijs Leuvenink
Mercedes 2023

Mercedes heeft naar de achterban een opmerkelijke open brief geschreven na de teleurstellende seizoensstart in Bahrein. Het team roept de fans op om achter hen te gaan staan voor de rest van het seizoen en beloofd beterschap.

Mercedes geeft in de brief aan de teleurstelling van de fans te begrijpen. Het team kwam als vijfde en zevende over de streep bij de seizoensopener. "We willen elk jaar voor overwinningen en titels gaan. Dat doet pijn dat het niet lukt. Wij hebben een auto gebouwd die niet voldoet aan onze, maar ook niet aan jullie verwachtingen", leest de verklaring.

Herstel

Het Duitse team geeft in de brief meermaals aan dat de inhaalrace begonnen is. "We zijn na Bahrein al direct aan de slag gegaan. We blijven kalm, maar met urgentie bouwen aan nieuwe onderdelen. We zijn gefocust op op korte, middellange en lange termijn te werken aan een winnend team."

Oproep

Mercedes doet ook een oproep aan de fans. "Wij zullen onze hoofden omhoog houden en gaan vechten. Wij hopen dat jullie als fans meedoen aan deze strijd. Er is ruimte voor gezonde debatten onderling, maar ruimte voor discriminerende opmerkingen of pesterijen is er niet. Laten we er samen voor gaan."

Lees ook: NASCAR verwelkomt twee Formule 1-kampioenen

Lees ook: Hamilton gaat door tot achtste titel

Lees ook: James Vowles: Maken dit jaar keuze voor motor 2026

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden