James Vowles: Maken dit jaar keuze voor motor 2026

door Tim Koenders
Williams-teambaas-James-Vowles

James Vowles, teambaas van Williams, zegt dat het team dit jaar gaat kiezen met welke motor het gaat rijden vanaf 2026. De afgelopen jaren reed het team met een Mercedes-motor.

In 2026 gaan de motorreglementen in de Formule 1 op de schop. Met het toetreden van Audi en de samenwerking tussen Ford en Red Bull zijn er ook nieuwe aanbieders beschikbaar. Teams die geen eigen motor bouwen hebben dus meerdere mogelijkheden naast de motoren van Mercedes, Ferrari en Alpine. Het team van Williams rijdt al sinds 2014 met de motoren van Mercedes. De vraag is of dit na 2026 nog steeds zo zal zijn. Teambaas James Vowles zegt dat het team dit jaar al een keuze gaat maken voor de motor van 2026.

williams bahrain 2023

Mercedes

“Uiteraard zijn we heel blij met de samenwerking met Mercedes. Gemiddeld gezien heeft Mercedes over de afgelopen jaren de beste motor gehad.” Dat liet de teambaas weten volgens Formula 1. “Maar we moeten er ook voor zorgen dat we kijken naar wat er beschikbaar wordt in de toekomst. We moeten de keuze op korte termijn maken, sowieso dit jaar.”

Lees ook: Lance Stroll openhartig over verbluffend herstel na blessures

Lees ook: NASCAR verwelkomt twee Formule 1-kampioenen

Lees ook: Hamilton gaat door tot achtste titel

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden