Lance Stroll openhartig over verbluffend herstel na blessures

Aston Martin Lance Stroll Abu Dhabi

Lance Stroll leverde afgelopen weekend een indrukwekkende prestatie tijdens de Grand Prix van Bahrein en eindigde als zesde terwijl hij twee weken daarvoor verwondingen opliep tijdens het trainen. Nu deelt Stroll op Instagram hoe ernstig zijn blessures werkelijk waren en wat ervoor nodig was om hem op tijd terug in de auto te krijgen.

Stroll raakte twee weken geleden, vlak voor de start van het seizoen, gewond bij een fietsongeluk in Spanje. Het team van Aston Martin liet toendertijd weten dat het om lichte verwondingen ging en dat de Canadees niet zou deelnemen aan de testdagen in Bahrein.

Zelf bij dagelijkse taken hulp nodig

Maar de situatie was ernstiger dan slechts "lichtgewond". De 24-jarige liep breuken op in beide polsen, zijn linkerhand en zelfs in zijn grote teen. "Het medische team dacht aanvankelijk dat ik niet alleen de testen zou missen, maar realistisch gezien ook de eerste paar races." deelt Stroll.

Op social media deelt hij zijn herstel aan de hand van foto's en video's. "Aanvankelijk verliep de voortgang traag en had ik veel hulp nodig, zelfs bij dagelijkse taken thuis. Maar elke dag ging het beter," laat hij weten. "Voor revalidatie was hard werken en doorzettingsvermogen nodig maar met een ongelooflijk medisch team en mijn vrienden en familie die me steunden was ik in staat om door de pijn heen te komen. En het is gelukt!!!"

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll)

Perfecte start voor Aston Martin

Met de P6 van Stroll en de derde plek van Fernando Alonso, kent Aston Martin een briljante start van het seizoen. Maar Alonso is na afloop vooral te spreken over zijn teamgenoot: "Hij is echt de held van de dag", zegt Alonso na afloop aan SkySports. "Als je zijn handen en voeten ziet, denk je dat hij deze race niet had kunnen rijden. Maar zijn motivatie en vastberadenheid zijn inspirerend voor het hele team." 

Lees ook: Hamilton gaat door tot achtste titel

Lees ook: Verstappen over kansen Alonso: Overwinningen zijn mogelijk

Lees ook: F1 aan tafel: Max domineert, Alonso excelleert

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden