Verstappen over kansen Alonso: Overwinningen zijn mogelijk

Alonso Verstappen in bahrein 2023

Max Verstappen en Fernando Alonso zijn van twee verschillende generaties. Het respect tussen de twee wereldkampioenen is er echter niet minder om. Regelmatig zijn de twee top coureurs lovend over elkaar. Op de persconferentie na de race in Bahrein maakt de Nederlander een schatting over de kansen dit jaar van de 42-jarige Spanjaard.

Na de race in Bahrein is het duidelijk geworden dat Aston Martin een grote stap vooruit heeft gezet met de bolide van 2023. Waar het team vorig jaar zevende werd in het constructeurs kampioenschap staan zij er dit jaar meteen goed bij. Fernando Alonso kan zijn geluk niet op. Als er gevraagd wordt of hij gelooft in zijn drieëndertigste overwinning antwoord Alonso het volgende: "Ik zou zeggen ja! Als je derde wordt tijdens de eerste race. Er zijn nog tweeëntwintig races waarin van alles kan gebeuren in verschilende omstandigheden. Ik zal mijn uiterste best doen."

 

Verstappen blij voor Alonso

Max Verstappen is van mening dat Aston Martin niet alleen beschikt over de juiste mentaliteit maar dat zij ook de juiste mensen hebben aangenomen. Vermoedelijk verwijst Verstappen hier onder meer naar Dan Fallows. Dit is de voormalige rechterhand van Adrian Newey, de technisch directeur van Red Bull Racing. "Ik ben blij om Alonso hier te zien tijdens de eerste race. Het kan eigenlijk alleen maar beter worden. Voor dit jaar is het lastig te zeggen of ze mee doen voor het kampioenschap maar overwinningen zitten er zeker in. Ze hebben een sterk pakket en voor hen is het nu een kwestie van doorontwikkelen."

 

Lees ook: Ferrari verrast door motorprobleem Leclerc

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Toto Wolff: Een van onze slechtste dagen..

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden