Toto Wolff: Een van onze slechtste dagen..

Mercedes GP Bahrein

Voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen bij Mercedes hooggespannen. Na het dramatische seizoen van 2022 zou het dit jaar anders verlopen. Helaas is voor Mercedes de eerste Grand Prix van het seizoen uitgelopen tot een deceptie. Dit tot onvreden van teambaas Toto Wolff.

Tijdens de onthulling van de W14 werd meteen duidelijk dat Mercedes vast heeft gehouden aan het zero sidepod concept. Een concept wat het team vorig jaar geen succes bracht. De W14 zou een doorontwikkeling zijn van de vorige auto. De verschillen zijn zeker terug te vinden maar het gewenste resultaat blijft tot nu toe uit. P5 voor Hamilton en P7 voor Russell. 

Na de Grand Prix van Bahrein meldt Toto Wolff het volgende tegenover F1.com.

"Dit was een van onze slechtste racedagen. Het was helemaal niet goed. We kwamen overal snelheid tekort. De Aston Martins zijn erg snel en de Red Bull bevindt zich op een andere planeet. Het doet pijn ze zo ver voor ons liggen."

 

Red Bull doet Wolff denken aan Gloriedagen

Dat Red Bull zo ver voor ligt op de rest van het veld is geen onbekend gevoel voor de Oostenrijker. Jarenlang was het juist het team van Mercedes dat ver voor lag op de concurrentie.

"Het doet me denken aan onze beste jaren waarin wij iedereen op een seconde reden. Dat is de benchmark. We moeten de ene voet voor de andere zetten om terug te komen, maar niemand in dit team gooit de handdoek in de ring. We moeten diep graven, dieper dan ooit tevoren. En dat kunnen wij."

 

Lees ook: Ferrari verrast door motorprobleem Leclerc

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Lance Stroll: Hele race pijn gehad

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden