Ferrari verrast door motorprobleem Leclerc

Leclerc zaterdag

De uitvalbeurt van Charles Leclerc was een nare verrassing voor Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur, die in Bahrein voor het eerst aan de pitmuur van de Scuderia zat. "Dit probleem hebben we nog niet eerder gehad."

Charles Leclerc kon de Red Bulls met geen mogelijkheid bijhouden, maar was wel op podiumkoers, tot zestien rondes voor het einde hij zijn Ferrari moest parkeren. Een motorisch euvel, die het team niet zag aankomen. De oorzaak van het probleem is waarschijnlijk een probleem met de batterijen, die Ferrari op zondagochtend juist vervangen had. De motor wordt teruggestuurd naar Maranello voor verdere onderzoeken, maar dit was absoluut niet de eerste race van het seizoen Ferrari en teambaas Frédéric Vasseur op hoopten.

"Op de testbank hadden we na 6000 á 7000 kilometer deze problemen niet. Heel apart", noemt de Fransman het in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport

Leclerc bahrein 23

Gebrek aan snelheid

Zorgwekkender was misschien wel het gebrek aan snelheid. Waar Ferrari in de kwalificatie nog enigzins kon bijhouden, was de rode brigade in de wedstrijd kansloos tegen de Red Bulls. "Een snelle auto op zaterdag hoort ook snel te zijn op zondag", stelt Vasseur. "Maar we hebben vertrouwen in het concept en er komen wat updates aan", aldus de Ferrari-teamchef.

Lees ook: Dramatische Grand Prix van Bahrein voor Ferrari

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Lance Stroll: Hele race pijn gehad

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden