Hamilton gaat door tot achtste titel

Lewis Hamilton testen Bahrein 2023

Lewis Hamilton is nog lang niet klaar met de Formule 1. Het contract van de zevenvoudig wereldkampioen loopt na het seizoen van 2023 af. Echter heeft Hamilton goed nieuws voor al zijn fans. Hij stopt niet voor dat hij zijn achtste titel op zak heeft. 

hamilton Bahrein 2023 1.0

Foto: Foto: Mercedes AMG F1 Jiri Krenek

Nadat de Engelsman in 2021 het wereldkampioenschap verloor aan Max Verstappen volgde er een lange winter waar Hamilton niks van zich liet horen. Zijn fans waren bang dat hij eventueel zijn helm aan de wilgen zou hangen. Een nieuwe deal met Mercedes werd getekend. Met een nieuw contract en veel vastberadenheid moest hij in 2022 de titel terugpakken. Helaas voor Hamilton liep het seizoen uit op een teleurstelling. Na de eerste race van 2023 ziet het er opnieuw niet goed uit. 

In gesprek met SkySports doet Hamilton mee aan een leugendetector test. Uiteindelijk wordt de vraag gesteld of hij blijft doorgaan tot hij zijn achtste wereldtitel heeft behaald. Na een aantal seconden te hebben nagedacht antwoord Hamilton stellig met "Ja."

Bottas favorieten teamgenoot

Daarnaast werd er gevraagd wie Hamilton's favorieten teamgenoot is door de jaren heen. Op de vraag hoeft hij minder lang na te denken. "Dat is Valtteri. We hadden het leuk samen door de jaren heen. Ook al wilde hij mij verslaan er was altijd veel respect. Er werden geen spelletjes tussen ons gespeeld. We hebben een mooie vriendschap opgebouwd." 

 

Lees ook: Ferrari verrast door motorprobleem Leclerc

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Toto Wolff: Een van onze slechtste dagen..

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden