McLaren wil nieuwe windtunnel in juni in gebruik nemen

door Gijs Leuvenink
Andrea_Stella_TEE9884

Het team van McLaren heeft de laatste tijd hard gewerkt om een nieuwe windtunnel te krijgen. Teambaas Andrea Stella meldt dat de constructie klaar is en dat de bedoeling is dat het team vanaf juni het in gebruik kan nemen.

De voorganger van Stella, Andreas Seidl, kwam in 2019 bij McLaren en was vanaf moment één een groot voorstander van de nieuwe windtunnel. Door de COVID-pandemie liep het project echter achterstand op, waardoor het in juni pas te gebruiken is door het team. Seidl is ondertussen vertrokken en nu kan Stella dus profiteren van de tunnel.

Implementeren

De constructie van de tunnel staat dus al klaar, maar Stella meldde in Bahrein voor de verzamelde pers dat het nog een tijd duurt voordat alles klaar voor gebruik is. "De tunnel staat er, maar het implementeren duurt nog even. Er moet nog gekalibreerd worden en de juiste installaties moeten nog plaats vinden."

Keulen

Het team maakt nu gebruik van de windtunnel in Keulen. Deze tunnel wordt door de autofabrikant Toyota. Dit zorgt voor vertraging van de ontwikkeling. "We hebben een ontwerp dat dan naar Keulen moet met een busje. Dat levert heel veel vertraging op. De nieuwe tunnel is gewoon bij de fabriek, dat levert veel tijdwinst op."

Lees ook: Lance Stroll openhartig over verbluffend herstel na blessures

Lees ook: NASCAR verwelkomt twee Formule 1-kampioenen

Lees ook: Hamilton gaat door tot achtste titel

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden